Eerste (draai)paal voor molenaarswoning in Rotterdam

Opdrachtgever:  Stichting Erfgoed Rotterdamse Molens
Jaar:  2018
Locatie:  Rotterdam
Discipline:  Architectuur
Typologie:  woonhuis

Eerste (draai)paal voor molenaarswoning in Rotterdam

Rotterdam Charlois - In tegenstelling tot de oude gemetselde fundering van de voormalig molenaarswoning, zal het nieuwe woonhuis op palen worden gefundeerd. De heipalen worden niet met het kenmerkende gedreun de grond ingeslagen, maar trillingvrij naar beneden gedraaid om de kans op mogelijke schade aan de de naastgelegen monumentale molen te beperken.

 

De 13 draaipalen worden vervaardigd door het in de grond schroeven van stalen buissegmenten waarvan het onderste segment is voorzien van een aangelaste schroefpunt. Het schroeven gebeurt met een boormotor die de buis vastklemt in een centrale doorvoer. Na het op diepte schroeven tot van een segment wordt het volgende segment opgelast totdat de uiteindelijke diepte van 21,5 meter-NAP is bereikt.

 

De herbouw van de nieuwe molenaarswoning zal geheel in stijl zijn van de bestaande bebouwing. Conform de authentieke uitstraling zal de nieuwe woning weer voorzien worden van bijvoorbeeld glas-in-lood-ramen, kozijnluiken, ijsselstenen en een mooie knipvoeg. De bestaande kruispannen worden hergebruikt, zodat het nieuwe woonhuis zijn oorspronkelijke verschijning behoudt.

 

/

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/public/sites/www.hdk-architecten.nl/templates/default/desktop/_body.php on line 45