Nieuwe uitstraling voor een bestaand woonhuis

Opdrachtgever:  Particulier
Jaar:  2018
Locatie:  Nissewaard
Discipline:  Architectuur
Typologie:  woningupgrading

Nieuwe uitstraling voor een bestaand woonhuis

Hekelingen - Voor dit bestaande woonhuis in Hekelingen (naar oud ontwerp van HDK Architecten) is een uitbreiding ontworpen waarbij de huidige garage wordt verbreed om er twee auto's naast elkaar te kunnen stallen. Tevens wordt in dit volume een buitenberging annex fietsenstalling opgenomen. In de ruimte tussen de nieuwe garage en het woonhuis wordt aan de voorzijde een bijkeuken gemaakt en aan de tuinzijde komt hier een eetkamer met een daklicht. Ook in het interieur zijn er met name op de verdieping kleine wijzigingen. Het betreft hier vooral indeling van de badkamers. 

 

Om een geheel nieuwe uitstraling aan de woning te geven worden de bestaande gevels voorzien van wit stucwerk. Vanaf borstweringhoogte op de verdieping worden houten delen geplaatst. Deze houten delen komen weer terug in de gevel van de bijkeuken, de garagedeuren de wand ter plaatse van de veranda aan de tuinzijde. Middels deze relatief eenvoudige aanpassingen heeft er een totale metamorfose van het bestaande pand plaats gevonden. 

 

 

/

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/public/sites/www.hdk-architecten.nl/templates/default/desktop/_body.php on line 45