A Seal Zeehondenopvang en Expo Haringvliet

Opdrachtgever:  A-seal Stellendam
Jaar:  2016
Aannemer: 

Decorbouwer: Kloosterboer Decor

 

Oppervlakte:  500 m2 excl. buitenterrein
Locatie:  Stellendam
Discipline:  expositie
Typologie:  expositie

A Seal Zeehondenopvang en Expo Haringvliet

De zeehonden opvang A Seal in Stellendam vangt verzwakte en zieke zeehonden op die gevonden zijn aan de kust van Zeeland.

HDK Architecten heeft, in samenwerking met Studio La Meul, getekend voor het ontwerp van de educatieve tentoonstelling over de zeehond. De expo is een beleving van het gebied door de ogen van de zeehond en staat in directe verbinding met de opvang van zieke of gestrande zeehonden. 

 

Binnenin het expogebouw, een voormalig tentoonstellingsruimte over de bouw van de Haringvlietdam, ontstaat een onderwaterwereld, waarin je een beleving als zeehond ervaart. De expositie bestaat uit een uniek 90 meter lang fotopanorama over het leefgebied van de zeehond. De zogenaamde zandbanken worden gecombineerd met informatieve spelletjes voor allerlei leeftijden.

 

Een aantal partners zijn onderdeel geworden van de expositie. Zo zijn er intergrale spelontwerpen gemaakt voor de KNRM, het Waterschap Hollandse Delta, Rijkswaterstaat en het waterbedrijf Evides.

/

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/public/sites/www.hdk-architecten.nl/templates/default/desktop/_body.php on line 45