Evenementenpaviljoen aan het Haringvliet

Opdrachtgever:  Zoet of Zout
Jaar:  2017
Aannemer: 

Aannemer: Aannemersbedrijf De Bruijne Bv

Elektra-installatie: Hoogenboom Electra

Werktuigbouwkundige installatie: Marco Warmte

Interieur: Woodfever

Locatie:  Stellendam
Discipline:  Architectuur
Typologie:  Paviljoen

Evenementenpaviljoen aan het Haringvliet

Het paviljoen, fraai gelegen op de landtong van de Haringvlietdam, heeft een bijzonder uitzicht op het weidse Haringvliet. Als annex behoord het toe aan het eerder gerealiseerde restaurant Zoet of Zout.

 

Het paviljoen, annex evenementenlocatie, heeft één duidelijk gemeenschappelijke toegang aan de kant van het grote parkeerterrein. Middels een brede corridor is de grote evenementenzaal toegankelijk en krijgt de bezoeker direct het doorzicht richting het Haringvliet. Deze grote ruimte is, door middel van automatische schuifwanden, op te delen in twee aparte gedeelten; ieder afzonderlijk bereikbaar.

 

Zowel aan de binnenzijde van het gebouw, als buitenom is een extra zaal bereikbaar op het dak.

 

Grote stalen liggers, van ca. 22,5 mtr lang, overspannen het gebouw. Hierdoor wordt het gebouw nagenoeg kolomvrij.
Een grote glazen pui geeft zicht over het Haringvliet en heeft brede doorloopbare schuifgedeeltes. Hierdoor wordt het voorliggende grote terras onderdeel van de feestlocatie. Dit terras is nog voor 3 meter overdekt om droog te staan tijdens regen en tempert gelijktijdig het zonlicht in een warme zomer.

/

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/public/sites/www.hdk-architecten.nl/templates/default/desktop/_body.php on line 45