Hoofdkantoor Odfjell Terminals Rotterdam

Opdrachtgever:  Odfjell Terminals Rotterdam bv
Jaar:  2003
Aannemer: 

Hogenboom Spijkenisse

Oppervlakte:  4.400
Locatie:  Botlek Rt
Discipline:  Architectuur
Typologie:  Kantoor

Hoofdkantoor Odfjell Terminals Rotterdam

Odfjell Terminals (Rotterdam) B.V. –een onafhankelijk tankopslagbedrijf voor chemicaliën en minerale producten- heeft op donderdag 24 oktober 2002 d.m.v. het slaan van de 1e paal het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw fraai kantorencomplex aan de Oude Maasweg 6 te Botlek-Rt.

 

In dit nieuwe kantorencomplex zal niet alleen de Operationele dienst en het bedrijfsrestaurant gehuisvest worden maar het zal tevens een onderkomen bieden aan Hoyer Odfjell B.V. Containerservices, Odfjell Netherlands B.V. en Saybolt Nederland B.V. (Laboratories), waardoor synerchiën en optimale samenwerking plaats zal vinden.

 

HDK architecten te Rotterdam heeft garant gestaan voor het fraaie ontwerp, een gebouw met een totale oppervlakte van 4.400 m² welke door het gebruik van materialen als aluminium staal en glas naadloos aansluit op de industriële omgeving. De gebogen vorm is ontstaan door met de curve van de bestaande spoorlijn mee te buigen. De afgeronde korte zijden van het gebouw roept associaties op met de zeevaart zoals deze te vinden is in de onmiddellijke nabijheid van de Maas en de Waterweg en iets verder weg de Noordzee.

 

 

/

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/public/sites/www.hdk-architecten.nl/templates/default/desktop/_body.php on line 45