Nieuwbouw woningen te Brielle

Locatie:  Brielle
Discipline:  Architectuur, stedebouw
Typologie:  woningbouw

Nieuwbouw woningen te Brielle

Nieuwbouw aan de Zuurlandsedijk

 

Het plan Zuurlandsedijk bestaat uit 5 patiowoningen en 10 royale vrije kavels. De patiowoningen grenzend aan de G.J. van den Boogerdweg en zullen als eerste worden gerealiseerd. Naast deze patiowoningen zijn de 10 royale vrije kavels beschikbaar. Op deze kavels zijn de plannen voor acht vrijstaande woningen en twee geschakelde woningen beschikbaar. Alle plannen voor de woningen zijn vergund.

 

Het plangebied - gelegen aan de Zuurlandsedijk - wordt via twee toegangswegen ontsloten. De zuidzijde wordt begrensd door een slingerende idyllische watergang die tevens de Zuurlandsedijk kruist middels een bruggetje. Aan de west- en oostzijde ligt het plangebied ingesloten tussen respectievelijk de Zuurlandsedijk en de G.J. van den Boogerdweg. Deze weg heeft een verhoogd geluidsniveau. De grens wordt bepaald door een 1,75 m hoge aarden geluidswal tussen de woningen en deze weg.

De Zuurlandsedijk is van oorsprong de dijk langs Zuurland, een voormalig landelijk gebied, vermoedelijk met een erg zure bodem. Naast de Zuurlandsedijk bestaat er ook de Zuurlandseweg.

 

 

/

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/public/sites/www.hdk-architecten.nl/templates/default/desktop/_body.php on line 45