Woningen Sportlaan te Hellevoetsluis

Opdrachtgever:  Planoform Rotterdam bv
Jaar:  2004
Aannemer: 

Bouwmaatschappij Merwestreek

Locatie:  Hellevoetsluis
Discipline:  Architectuur, stedebouw
Typologie:  woningbouw

Woningen Sportlaan te Hellevoetsluis

Parkvilla’s

De twee-onder-één-kapwoningen zijn ruime, half vrijstaande parkvilla’s, alle voorzien van een dakterras en een grote tuin met berging. De begane grond heeft een woonkamer met semi-open keuken en een inpandige berging. Drie slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping en een studio naast het dakterras op de tweede completeren dit type. De vier huizen aan de Moriaanseweg onderscheiden zich door een soort zuilengalerij aan de voorzijde, die de gevels diepte en een zekere distinctie geven. Dit type heeft geen dakterras, maar een traditioneel schuin dak.

 

De buitengevels van alle typen werden samengesteld uit metselwerk van baksteen en op kleur gebrachte merantihouten gevelkozijnen. Op het gebied van energiezuinigheid zijn de woningen van hoge kwaliteit. Met de voltooiing van het plan Moriaanseweg heeft de historierijke gemeente Hellevoetsluis er een fraaie uitbreiding van haar snel groeiende huizenbestand bij, naadloos aansluitend bij de bestaande omgeving.

/

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/public/sites/www.hdk-architecten.nl/templates/default/desktop/_body.php on line 45