JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Kantoor en ADR-opslag Marine Care ProjectenKantoor en ADR-opslag Marine Care
Evenementenpaviljoen aan het Haringvliet ProjectenEvenementenpaviljoen aan het Haringvliet Regiospecifieke architectuur bij Assurantiekantoor Keijzerwaard in Oudenhoorn NieuwsRegiospecifieke architectuur bij Assurantiekantoor Keijzerwaard in Oudenhoorn Zorgcluster te Rockanje ProjectenZorgcluster te Rockanje Modern kantoor voor Compass Infrastructure ProjectenModern kantoor voor Compass Infrastructure A Seal Zeehondenopvang en Expo Haringvliet ProjectenA Seal Zeehondenopvang en Expo Haringvliet Restaurant Zoet of Zout ProjectenRestaurant Zoet of Zout Woninguitbreiding Rockanje ProjectenWoninguitbreiding Rockanje Dorc 3 te Zuidland Nieuws10 april 2015Dorc 3 te Zuidland Villa te Oostvoorne ProjectenVilla te Oostvoorne Nieuwbouw DORC te Zuidland ProjectenNieuwbouw DORC te Zuidland Galleriewoning te Wassenaar ProjectenGalleriewoning te Wassenaar
15 maart 2018

Eerste (draai)paal voor molenaarswoning in Rotterdam

Opdrachtgever

Stichting Erfgoed Rotterdamse Molens

Jaar

2018

Locatie

Rotterdam

Discipline

Architectuur

Typologie

woonhuis

Rotterdam Charlois - In tegenstelling tot de oude gemetselde fundering van de voormalig molenaarswoning, zal het nieuwe woonhuis op palen worden gefundeerd. De heipalen worden niet met het kenmerkende gedreun de grond ingeslagen, maar trillingvrij naar beneden gedraaid om de kans op mogelijke schade aan de de naastgelegen monumentale molen te beperken.

De 13 draaipalen worden vervaardigd door het in de grond schroeven van stalen buissegmenten waarvan het onderste segment is voorzien van een aangelaste schroefpunt. Het schroeven gebeurt met een boormotor die de buis vastklemt in een centrale doorvoer. Na het op diepte schroeven tot van een segment wordt het volgende segment opgelast totdat de uiteindelijke diepte van 21,5 meter-NAP is bereikt.

De herbouw van de nieuwe molenaarswoning zal geheel in stijl zijn van de bestaande bebouwing. Conform de authentieke uitstraling zal de nieuwe woning weer voorzien worden van bijvoorbeeld glas-in-lood-ramen, kozijnluiken, ijsselstenen en een mooie knipvoeg. De bestaande kruispannen worden hergebruikt, zodat het nieuwe woonhuis zijn oorspronkelijke verschijning behoudt.

Home