JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Kantoor en ADR-opslag Marine Care ProjectenKantoor en ADR-opslag Marine Care
Evenementenpaviljoen aan het Haringvliet ProjectenEvenementenpaviljoen aan het Haringvliet Regiospecifieke architectuur bij Assurantiekantoor Keijzerwaard in Oudenhoorn NieuwsRegiospecifieke architectuur bij Assurantiekantoor Keijzerwaard in Oudenhoorn Zorgcluster te Rockanje ProjectenZorgcluster te Rockanje Modern kantoor voor Compass Infrastructure ProjectenModern kantoor voor Compass Infrastructure A Seal Zeehondenopvang en Expo Haringvliet ProjectenA Seal Zeehondenopvang en Expo Haringvliet Restaurant Zoet of Zout ProjectenRestaurant Zoet of Zout Woninguitbreiding Rockanje ProjectenWoninguitbreiding Rockanje Dorc 3 te Zuidland Nieuws10 april 2015Dorc 3 te Zuidland Villa te Oostvoorne ProjectenVilla te Oostvoorne Nieuwbouw DORC te Zuidland ProjectenNieuwbouw DORC te Zuidland Galleriewoning te Wassenaar ProjectenGalleriewoning te Wassenaar
9 maart 2018

Ontwerp woonhuis Bonaire

Opdrachtgever

Particulier

Jaar

2018

Oppervlakte

145 m2 m2

Locatie

Bonaire

Discipline

Architectuur

Typologie

woonhuis, villa

Bonaire La Palma - Langs de lange verbindingsweg tussen Belnem en Sorobon is de nieuwe villawijk La Palma gelegen. HDK architecten heeft getekend voor twee eigentijdse vrijstaande woonhuizen op seperate buurkavels.

In de architypische vorm van het geschakelde volume is de knipoog naar de karakteristieke slavenhuisjes op het eiland duidelijk zichtbaar.

In het woonhuis maken de voornaamste verblijfsgebieden optimaal gebruik de heersende passaatwind, welke compleet door het huis heen kan ventileren. Op het tropische eiland is aan zon geen gebrek. De porch is daardoor noordelijk gelegen voor maximale schaduwwerkinng, terwijl ook de oostenwind hier door heen kan blijven waaien.

Home