JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Kantoor en ADR-opslag Marine Care ProjectenKantoor en ADR-opslag Marine Care
Evenementenpaviljoen aan het Haringvliet ProjectenEvenementenpaviljoen aan het Haringvliet Regiospecifieke architectuur bij Assurantiekantoor Keijzerwaard in Oudenhoorn NieuwsRegiospecifieke architectuur bij Assurantiekantoor Keijzerwaard in Oudenhoorn Zorgcluster te Rockanje ProjectenZorgcluster te Rockanje Modern kantoor voor Compass Infrastructure ProjectenModern kantoor voor Compass Infrastructure A Seal Zeehondenopvang en Expo Haringvliet ProjectenA Seal Zeehondenopvang en Expo Haringvliet Restaurant Zoet of Zout ProjectenRestaurant Zoet of Zout Woninguitbreiding Rockanje ProjectenWoninguitbreiding Rockanje Dorc 3 te Zuidland Nieuws10 april 2015Dorc 3 te Zuidland Villa te Oostvoorne ProjectenVilla te Oostvoorne Nieuwbouw DORC te Zuidland ProjectenNieuwbouw DORC te Zuidland Galleriewoning te Wassenaar ProjectenGalleriewoning te Wassenaar
25 januari 2018

Verbouwing woonhuis

Opdrachtgever

Particulier

Jaar

2018

Locatie

Oostvoorne

Discipline

Architectuur

Typologie

woningbouw

TWEEDE JEUGD VOOR JAREN '70 WoNING

Een charmante polderwoning aan de rand van Oostvoorne, vormde de basis voor een uitgebreide facelift. De simpele architectuur werd gekenmerkt door een eenvoudige hoofdvorm en concequent doorgetrokken metselwerk in het interieur. 

HERINTERPRETATIE

Na uitgebreide studies is er voor gekozen om de woning te voorzien van een uitbreiding aan de achterzijde. Deze winst in gebruiksruimte zorgde voor een verrassende levensloop-bestendige woning. Middels een aantal principieele ingrepen wordt het woonhuis omgetoverd tot een luxe villa. Met deze uitbreiding wordt het woonhuis bijna twee keer zo groot en zal rondom een geheel nieuwe eigentijdse uitstraling krijgen. Door de buitengevel te voorzien van nieuwe isolatie met stucwerk, wordt de bestaande gevel zowel technisch (verhoogde isolatiewaarde) als qua uitstraling gemoderniseerd.

De nieuwbouw omvat naast een nieuwe woonruimte, waaronder een woon- en zitkamer, ook een slaapkamer op begane grond niveau aan de tuinzijde. Ook wordt het reeds bestaande woonhuis heringedeeld. Met nieuwe sparingen, doorlopen en dubbele deuren wordt een enfilade aangelegd, waardoor er zeer heldere opzet van de woningplattegrond ontstaat.

Midden in de woning is een vide gecreëerd met grote dakramen in het bestaande dakvlak. Hierdoor valt er diep in de woning daglicht binnen.

Home